Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Γ. Μιχελάκης: Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ


Την υπεύθυνη στάση της ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση, με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την Παιδεία, επισημαίνει ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, τονίζοντας πως δεν χαρίζει σε κανέναν τις θέσεις της παράταξης για το άσυλο και δεσμευόμενος παράλληλα πως με την άνοδο του Αντώνη Σαμαρά στην εξουσία θα επανεξεταστεί το θέμα της συμμετοχής των φοιτητών στα όργανα διοίκησης.
«Η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά και με συνέπεια υποστηρίζει τη συναίνεση στα θέματα της Παιδείας. Στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, καταθέσαμε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις και αγωνιστήκαμε στη Βουλή μέχρι την τελευταία ώρα για την υιοθέτησή τους από την κυβέρνηση. Και τελικά το πετύχαμε! Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ», τονίζει ο Γιάννης Μιχελάκης.

Προσθέτει μάλιστα ακόμη πως η κατάργηση του ασύλου της ανομίας στα Πανεπιστήμια, κυρίαρχη θέση του κ.Αντώνη Σαμαρά και η εκλογή των Πρυτανικών Αρχών από τον φυσικό τους χώρο, δηλαδή την ακαδημαϊκή κοινότητα, αποτελούν για τη ΝΔ βασικές θέσεις και «δεν τις χαρίζουμε σε κανέναν». Επιπλέον ξεκαθαρίζει πως σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα διοίκησης, η Νέα Δημοκρατία ήταν έτοιμη να δεχτεί την ουσιαστική μείωση της εκπροσώπησής τους μέσα από τους συλλόγους φοιτητών, αλλά όχι την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων, πράγμα που ως κυβέρνηση θα επανεξετάσει.
«Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να πολιτεύεται με υπευθυνότητα και αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον», καταλήγει ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίνοντας και το βασικό στίγμα της επιχειρηματολογίας Σαμαρά στη ΔΕΘ.
πηγη newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: