Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ευ. Κρητικός: «Σε απόγνωση οδηγεί η “Eurobank” τους δανειολήπτες»


Θηλειά στο λαιμό των δανειοληπτών βάζουν οι τράπεζες με την τακτική τους και τους οδηγούν σε απόγνωση όπως τονίζει το newsbomb.gr ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Ελλάδος κ. Ευάγγελος Κρητικός. Σύμφωνα με καταγγελίες του, υπάρχουν τράπεζες που μετέρχονται μαφιόζικες μεθόδους με συνεχείς τηλεφωνικές οχλήσεις. Φθάνουν στο σημείο να εκτοξεύουν απειλές προς τους δανειολήπτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι της τράπεζας.
Πρώτη στο κατάλογο των κυνηγών εναντίον των δανειοληπτών είναι η «Eurobank» ενώ ακολουθούν οι «Citibank», «Εμπορική»,«Alpha Bankκαι «Εθνική Τράπεζα».
Σύμφωνα με τον κ. Κρητικό, το δράμα για τον δανειολήπτη ξεκινά από τη στιγμή που θα καθυστερήσει τις οφειλές του και θα υποβάλλει προς την τράπεζα αίτηση εξωδικαστικού συμβιβασμού. «Οι τράπεζες που είναι στην ουσία αρνητικές στο να συνεργαστούν εποικοδομητικά, ως οφείλουν, στη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού είναι η «Eurobank», η «Citibank», η «Εμπορική» και η «Alpha Bank» δηλώνει στο newsbomb.gr ο Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Ελλάδος κ. Ευάγγελος Κρητικός.

«Από τη στιγμή που ένας δανειολήπτης υποβάλλει αίτηση εξωδικαστικού συμβιβασμού, η «Eurobank» εκδίδει διαταγή πληρωμής και προβαίνει σε ένα μπαράζ τηλεφωνικών και γραπτών απειλών μέσω εισπρακτικών εταιρειών και δικηγορικών γραφείων. Απειλούν για παράδειγμα το δανειολήπτη ότι έχουν εντοπίσει τα περιουσιακά του στοιχεία και θα προβούν σε κατασχέσεις. Μάλιστα, η συγκεκριμένη τράπεζα προβαίνει και σε προσημειώσεις χωρίς τη συναίνεση του δανειολήπτη, ενώ οι ρυθμίσεις που του προτείνει είναι ασύμφορες», υποστηρίζει ο κ. Κρητικός.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Ελλάδος, «κατά πάγια τακτική η «Citibank», με το που κάποιος δανειολήπτης υποβάλλει αίτηση εξωδικαστικού συμβιβασμού, εκδίδει διαταγή πληρωμής, η«Εμπορική» και η «Alpha Βank» είτε δεν απαντούν καθόλου, είτε απαντούν με τυπική επιστολή, ενώ η «Εθνική Τράπεζα» ουσιαστικά έχει καταργήσει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό».
Το τελευταίο 6μηνο, σύμφωνα με την «Εθνική Ομοσπονδία Δανειοληπτών Ελλάδος» ημέρα με την ημέρα αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των δανειοληπτών που βρίσκεται σε αδιέξοδο και ζητάει βοήθεια.
Οδηγίες προς δανειολήπτες
• Η πρώτη κίνηση του δανειολήπτη είναι να προβαίνει σε ανακοπή κατά της διακοπής πληρωμής που θα του κοινοποιήσει η τράπεζα, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των διακοπών πληρωμής είναι παράνομες και καταχρηστικές.
Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και από σωρεία δικαστικών αποφάσεων που δικαίωσαν πλήρως δανειολήπτες οι οποίοι ζήτησαν την προστασία της δικαιοσύνης.
• Κατόπιν, θα πρέπει να ζητήσει τη διενέργεια ελέγχου των δανειακών του καρτελών, κάτι που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά του. Την έρευνα θα διενεργήσει ειδικός πραγματογνώμονας, που ορίζεται από τις ανάλογες λίστες των δικαστηρίων.
• Σε τρίτη φάση, ο πραγματογνώμονας θα εντοπίσει τα παράνομα ποσά που έχει χρεώσει η τράπεζα τον δανειολήπτη και θα απαιτήσει τα ποσά αυτά να αφαιρεθούν από το υπόλοιπο ποσό οφειλής , που εμφανίζει η τράπεζα, είτε στη διάρκεια του εξώδικου συμβιβασμού, είτε στη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας
πηγη newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: