Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Έξοδος με αεράκι


Ιδανικός καιρός μόνο για τους σέρφερ θα είναι αυτός του Σαββατοκύριακου, καθώς αναμένονται ισχυροί άνεμοι, ενώ σε αρκετές περιοχές θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, και μόνο το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, πρόσκαιρα νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανώς ισχυρές καταιγίδες στη Μακεδονία και στις δυτικές περιοχές της Θράκης με εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο κυρίως στα ορεινά και πιθανόν στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και το απόγευμα στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στις υπόλοιπες περιοχές και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία, την κεντρική στερεά και πιθανώς στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα νότια έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός το Σάββατοκύριακο
Για το Σάββατο στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την βόρεια Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες και βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, τις απογευματινές ώρες όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο ανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι καλύτερος και γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί τοπική συννεφιά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια ορεινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: