Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Γερμανοί και Αυστριακοί σπρώχνουν την Ελλάδα στη χρεωκοπία


Του Κώστα Τζεβελέκου
Βασικό “σλόγκαν” των Γερμανών και των Αυστριακών στη σύνοδο των υπουργών οικονομικών που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία ήταν : “Οι Έλληνες πρέπει να πεινάσουν και μετά θα δουν ανάπτυξη”.
Όλοι οι Έλληνες σήμερα καταλαβαίνουν ότι αυτή η στάση, ιδιαίτερα των Γερμανών και των χωρών που επηρεάζουν ( Αυστρία, Πολωνία , Φιλανδία και άλλες), έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε έναν οικονομικό πόλεμο με απρόβλεπτες προεκτάσεις.
Συζητώντας χθες το βράδυ με Έλληνες που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία και είναι οικονομικά πολύ εύρωστοι μας έλεγαν χαρακτηριστικά δύο παραδείγματα.

• Οι Γερμανοί δεν ξεχνούν ότι οι Έλληνες ήταν αυτοί που με την αντίσταση που προέβαλαν κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο οδήγησαν στην ήττα της Γερμανίας . Χωρίς υπερβολή μας τόνιζαν -και αυτό πρέπει να το πιστέψετε- ότι οι Γερμανοί στην πλειονότητά τους μισούν τους Έλληνες και επιθυμούν πάση θυσία να τους εξοντώσουν οικονομικά, ώστε να υφαρπάξουν τη γη τους και τον ορυκτό τους πλούτο έναντι πινακίου φακής. Αυτή η άποψη κυκλοφορεί ευρέως στη Γερμανία και καλλιεργείται συστηματικά.
• Ένα άλλο παράδειγμα που μας ανέφεραν, είναι ότι σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο έξω από το Μόναχο ανέλαβε διευθυντής ένας Έλληνας καταξιωμένος γιατρός. Αμέσως, οι δύο Γερμανοί γιατροί που ήταν υφιστάμενοί τουπαραιτήθηκαν με το σκεπτικό ότι δεν μπορούν να βρίσκονται κάτω από τη διοίκηση Έλληνα.
Μέσα λοιπόν σε αυτό το πολεμικό κλίμα που υπήρξε στην Πολωνία, ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος“έφαγε πολύ ξύλο“.
Υπενθυμίζουμε ότι μόνο ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ συμπαραστάθηκε στον κ. Βενιζέλο.
Μάλιστα αξίζει να σημειώσουμε ότι οι άλλοι υπουργοί Οικονομικών, ιδιαίτερα του γερμανικού μπλοκ, “έβριζαν” τον Αμερικανό υπουργό ο οποίος υποστήριζε την Ελλάδα.
Μαθαίνουμε ότι οι Αμερικανοί δεν καταπίνουν εύκολα τέτοιες αντιδράσεις και θα απαντήσουν πολύ σύντομα σε αυτή τη σκόπιμη απροθυμία των Γερμανών και των συνεργατών τους.
Ο κ. Βενιζέλος αγανακτισμένος πήρε τον κ. Παπανδρέου τηλέφωνο και υπέβαλε την παραίτηση του. Για το θέμα της παραίτησης του Βενιζέλου χθες το βράδυ βοούσε όλο το ΠΑΣΟΚ.
Ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να επιστρέψει γιατί ήξερε ότι τη Δεύτερα το πρωί δεν θα είχε κυβέρνηση.
Στελέχη που πρόσκεινται στον κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζουν αυτή την κίνηση Βενιζέλου σκόπιμη και ότι ήθελε να την κάνει από καιρό προκειμένου να οδηγηθούμε σε εκλογές.
Μας έλεγαν επίσης ότι: “Στη σημερινή κατάσταση οδηγηθήκαν τα πράγματα εξ αιτίας της ανικανότητας του Βενιζέλου, ο οποίος είναι μόνο ρητορεία.
Άλλωστε αυτός ήταν που έδιωξε τους τροϊκανούς”.
Οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν και πολλά κομματικά στελέχη περιμένουν να δουν αν ο κ. Παπανδρέου θα δεχθεί την παραίτηση Βενιζέλου ή θα προχωρήσει σε προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα στον πρωθυπουργό και τον γνωρίζουν χρόνια μας τόνιζαν ότι ο Παπανδρέου δεν θα προκηρύξει τώρα εκλογές.
πηγη newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: