Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Στον κλοιό των «Αγανακτισμένων»


Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Στον κλοιό των «Αγανακτισμένων»Ολοκληρώνεται απόψε η διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τον ανασχηματισμό της περασμένης εβδομάδας.

Τα μεσάνυχτα οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν ονομαστικά υπέρ ή κατά των κυβερνητικών επιλογών, την ώρα που πλήθος κόσμου αναμένεται να έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος και το κτίριο του κοινοβουλίου προκειμένου να δώσουν τη «μη ψήφο», όπως εδώ και μέρες προαναγγέλλουν.

Η παρουσία των πολιτών προβλέπεται μαζική ενώ το επόμενο ραντεβού για δυναμικό παρών έχει ήδη κλειστεί για μια εβδομάδα αργότερα, όταν η Βουλή και πάλι θα κληθεί να ψηφίσει, αυτή τη φορά για τα νέα μέτρα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Στην αποψινή διαδικασία σημαντικές εκπλήξεις δεν αναμένονται, τουλάχιστον στο βαθμό που θα επηρέαζαν το θετικό, σύμφωνα με τις ενδείξεις, αποτέλεσμα για τη νέα κυβέρνηση, παρόλο που σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα καταψηφίσει.

Αντίθετα, οι προβλέψεις είναι λιγότερο ασφαλείς για την έκβαση της ψηφοφορίας για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το κυβερνητικό επιτελείο βρίσκεται επί ποδός ώστε να προλάβει τυχόν διαρροές «πρασίνων» που θα οδηγούσαν ακόμα και σε πολιτική κρίση.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα κυρίως σε ορισμένους που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία των «16» και άσκησαν κριτική κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ την περασμένη Παρασκευή.

Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι οι αγανακτισμένοι διαδηλωτές θα επιχειρήσουν με την παρουσία τους να ασκήσουν ισχυρή πίεση στους «300» και να περάσουν για άλλη μια φορά ξεκάθαρο μήνυμα αποδοκιμασίας.
πηγη newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: