Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Πωλητήριο στον Παρθενώνα έβαλε η Sunday Times


ΔΕΙΤΕ: «Όλες οι λογικές τιμές είναι καλοδεχούμενες»

Πωλητήριο στον Παρθενώνα έβαλε η Sunday TimesΠροκλητικό δημοσίευμα με τίτλο «Ελλάδα: όλες οι λογικές προσφορές είναι καλοδεχούμενες», παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα «Sunday Times». Σύμφωνα με την εφημερίδα η ανάγκη ιδιωτικοποιήσεων «έχει βάλει στο τραπέζι πολλά κρατικά περιουσιακά στοιχεία, καθώς η χώρα χρειάζεται να συγκεντρώσει μέχρι και 126 δισ. ευρώ για να καλύψει τους λογαριασμούς της».

Η φωτογραφία που συνοδεύει το δημοσίευμα απεικονίζει την Ακρόπολη και ένα πωλητήριο που αναφέρει: «Πωλείται. Ένα μνημείο. Εξαιρετική τοποθεσία. Χρειάζεται επιδιόρθωση. Τηλεφωνήστε στον Γιώργο Παπανδρέου».

Η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για τεράστιο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας το οποίο μπορεί να συγκριθεί μόνο με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του Μπόρις Γιέλτσιν στη Ρωσία. «Πριν ανοίξουν και πάλι τα πορτοφόλια τους, η Ελλάδα πρέπει να κάνει το χρέος της. Έτσι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κρεμάσει ένα τεράστιο πωλητήριο πάνω από τη χώρα. Δρόμοι, αεροδρόμια, δίκτυα φυσικού αερίου και σιδηροδρομικοί σταθμοί βρίσκονται στο «καλάθι» προς πώληση. Από τις ημέρες «βουτηγμένες» στη βότκα της Ρωσίας του Μπόρις Γιέλτσιν δεν έχει υπάρξει τόσο μεγάλη κρατική δημοπρασία, αναφέρει η εφημερίδα.

Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν 50 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Παρόλα αυτά, η συγκέντρωση του ποσού από 15 έως 20 δισ. ευρώ είναι πιο ρεαλιστικός στόχος, δήλωσε στην εφημερίδα στέλεχος της κυβέρνησης.


πηγη nevsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: