Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

A. Σαμαράς: Φέτος δεν έχει διακοπές!

«Τις εκλογές και τις ζητήσαμε και τις θέλουμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί εκλογές μπορούν να γίνουν κάθε στιγμή. Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, φέτος δεν υπάρχουν διακοπές. Για κανένα μας», ξεκαθάρισε μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο Αντώνης Σαμαράς, δικαιώνοντας στο ακέραιο σημερινή μας ανάρτηση υπό τον τίτλο: «Έσω έτοιμοι…».

Ο αρχηγός της ΝΔ έκανε λόγο για «προσκλητήριο μάχης», όταν όλοι δουλεύουν σαν να πρόκειται να γίνουν οι εκλογές αύριο και να πρέπει να κυβερνήσουν μεθαύριο.
Τόνισε μάλιστα πως είναι βαρύ το χρέος όλων, όχι μόνο γιατί η ΝΔ βρίσκεται μπροστά στις δημοσκοπήσεις, ούτε μόνο επειδή η πρωτοπορία, όπως είπε της παράταξης, συνεχώς επιβεβαιώνεται και διευρύνεται, αλλά και διότι, όταν θα έλθει η ώρα των εκλογών: «δεν πρέπει να επιτρέψουμε, ούτε τα εκβιαστικά διλήμματα, ούτε την προπαγάνδα του φόβου. Κάνουμε ένα προσκλητήριο για τη σωτηρία της Ελλάδας και δεν πρέπει να λείψει κανείς. Κι όταν θα έλθει η στιγμή να κυβερνήσουμε, δεν πρέπει να χάσουμε ούτε δευτερόλεπτο».
«Φέτος, λοιπόν, πράγματι, δεν υπάρχουν περιθώρια, ούτε για διακοπές, ούτε για προσωπικές στρατηγικές, ούτε για την αδράνεια των κομματικών οργανώσεων. Ζητώ εγρήγορση από όλους, σε όλες τις γραμμές του κόμματος: Οι βουλευτές στις περιφέρειές τους, τα στελέχη στις οργανώσεις και τους χώρους δουλειάς, μαζί με την κοινωνία. Και όλα τα μέλη μας δίπλα στο λαό που βιώνει τις δραματικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής», επέμεινε ο πρόεδρος της ΝΔ, ζητώντας από τα στελέχη κάθε βαθμίδας να προσεγγίσουν στο σύνολό της την ελληνική κοινωνία, ό,τι κι αν ψήφιζε ως τώρα, και να εξηγήσουν τις προτάσεις του κόμματος
«Η αγανάκτηση της κοινωνίας δεν μπορεί να οδηγήσει στην ισοπέδωση και το μηδενισμό», πρόσθεσε καθώς στην αξιωματική αντιπολίτευση χρεώνουν τη γενικευμένη απαξίωση της πολιτικής, στην κυβερνητική εικόνα.
Αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα
Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε σίγουρος για το αποτέλεσμα των επόμενων εθνικών εκλογών.
«Δεν είναι συνηθισμένο για ένα λόγο ακόμα: γιατί θα ‘ρθουμε να κυβερνήσουμε, όχι για να γίνουμε η συνέχεια του χθες. Αλλά για να φέρουμε την τομή με το χθες. Για να διορθώσουμε τα σφάλματα του χθες», είπε, εκφράζοντας τη σιγουριά του και την αισιοδοξία του για τις αστείρευτες δυνάμεις του ελληνικού λαού.

«Η Ελλάδα δεν είναι καταδικασμένη να αποτύχει, όπως προεξοφλούν κάποιοι. Απέτυχε μια λανθασμένη Πολιτική. Οι επιλογές τους απέτυχαν…Όχι η Ελλάδα! Την πορεία αυτή θα την αλλάξουμε. Μπορούμε να την αλλάξουμε», υπογράμμισε, ζητώντας να φθάσει παντού το μήνυμα της Επανεκκίνησης.

Κριτική στην Κυβέρνηση
Ο αρχηγός της ΝΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κυβέρνηση ασξκώντας δριμεία κριτική.

Αναφέρθηκε στο θέμα του ελλείμματος, «το περίμεναν για φέτος να πέσει κατά 4%. Και προσέξτε: αντί να πέσει εμφανίζει άνοδο στο πρώτο εξάμηνο - αν είναι δυνατόν - κατά 28%! Αν μάλιστα δεν έκοβαν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα αυξανόταν κατά 70%! Ο κόσμος υποβάλλεται σε σκληρές θυσίες για να ρίξουμε το έλλειμμα. Κι όμως, το έλλειμμα μεγαλώνει!», σημείωσε και άφησε αιχμές και όσους ασκούς πιέσεις περί συναίνεσης, ρωτώντας τους «τους υπερασπιστές αυτής της Πολιτικής, Έλληνες και ξένους» αν αυτό δεν είναι μάταιες θυσίες σε πολιτικό αδιέξοδο, τότε τι είναι;

Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε πως με το Ζάππειο-ΙΙ, άλλαξε την ημερήσια διάταξη για την Οικονομία και πως τώρα πλέον αρχίζουν να αναγνωρίζουν οι πάντες ότι, χωρίς Ανάκαμψη της Οικονομίας, δεν μπορεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση. Επανέλαβε πως δε θα ψηφίσει τη νέα δανειακή Σύμβαση, αν δεν αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται και επέμεινε στην ανάγκη Επαναδιαπραγμάτευσης κατηγορώντας την κυβέρνηση για πολιτικό χαμαιλεοντισμό.

«Στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωνε ότι το Μεσοπρόθεσμο θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Την ίδια στιγμή στην Αθήνα, ο αναπληρωτής του, αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις, είπε ότι θα πωληθούν πολύ λιγότερα απ’ όσα προβλέπει το πρόγραμμα! Άλλα λένε μέσα κι άλλα έξω…», παρατήρησε εμφατικά.
πηγη newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: