Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Πόσα χρήματα χάνουν οι Έλληνες βουλευτές

Μειωμένες αποδοχές θα έχουν πλέον οι Έλληνες βουλευτές, καθώς η Ολομέλεια της Βουλής, μετά από πρόταση του Προέδρου κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, αποφάσισε το «κούρεμα» τηςαποζημίωσης των βουλευτών που συμμετέχουν σε Επιτροπές.

Με 243 ευρώ αμείβονταν οι βουλευτές που συμμετείχαν σε επιτροπές. Πλέον με τη νέα ρύθμιση θα αμείβονται με 150 ευρώ. Θυμίζουμε ότι η αμοιβή για τη συμμετοχή στις επιτροπές στις αρχές του χρόνου ήταν 300 ευρώ ανά συνεδρίαση. Μείωση δηλαδή 50%.
"Θα αυξήσουν τη συχνότητα των συνεδριάσεων και στο τέλος θα παίρνουν τα ίδια χρήματα", λένε οι πιο κακόπιστοι.
Από την άνοιξη του 2010 έως και σήμερα, οι βουλευτές έχουν βλέπουν συνεχώς λιγότερα χρήματα στους λογαριασμούς τους, καθώς αν υπολογίσουμε τη μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, τη μείωση επιδομάτων, την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας αλλά και την «ειδική εισφορά αλληλεγγύης» με συντελεστή 5%, οι μειώσεις που έχουν επιβληθεί στις συνολικές αποδοχές των βουλευτών, ανέρχονται σε ετήσια βάση στις 40.500 ευρώ.
Επίσης ο κ. Πετσάλνικος «τραβάει χειρόφρενο» στα αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού των βουλευτών. Οι διαδικασίες αντικατάστασής τους με μικρότερου κυβισμού έχουν ήδη αρχίσει και μάλιστα χθες ο βουλευτής της ΝΔΚυρ. Μητσοτάκης παρέδωσε το βουλευτικό του αυτοκίνητο, όπως το ίδιο έκανε και η βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ Χαρά Κεφαλίδου η οποία ζήτησε τα χρήματα από τη συμμετοχή της σε επιτροπές να πάνε στο Ταμείο για την Αποπληρωμή του Δημοσίου Χρέους.
Συγκεκριμένα οι βουλευτές της Αττικής θα πάρουν αυτοκίνητα 1.400 κυβικών, ενώ οι βουλευτές της επαρχίας 1.800 κυβικών. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού.
πηγη newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: