Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Ομαλότητα ή... κάλπες


Οι πρώτοι στόχοι της κυβέρνησης για το Μεσοπρόθεσμο

Ομαλότητα ή... κάλπεςΣε καταστροφική περιδίνηση ενδέχεται να οδηγηθεί η χώρα, παρά το γεγονός ότι απέφυγε τα χειρότερα με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου. Η πολιτική και κοινωνική ομαλότητα αναδεικνύεται σε μείζον αίτημα αυτή τη στιγμή, καθώς δημιουργούνται ανεξέλεγκτες καταστάσεις, τις οποίες αδυνατεί να διαχειριστεί η κυβέρνηση.

Οι στόχοι στους οποίους προσανατολίζεται η κυβέρνηση «ακουμπούν» στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά και στην ανάγκη να διαμορφωθεί σιγά -σιγά μια άλλη πολιτική και να ανοίξει ένα παράθυρο αισιοδοξίας στη χώρα και στους πολίτες της. Θα είναι στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν μέσα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Πρώτος βεβαίως είναι να ξεκινήσει η ανάπτυξη με την αποδέσμευση περίπου 20-25 δισ. ευρώ για τα επόμενα χρόνια από το ΕΣΠΑ, με μειωμένη εθνική συμμετοχή γύρω στο 15%, καθώς και με τη θεσμοθέτηση επενδυτικών ομολόγων.
Δεύτερος στόχος είναι οι αποκρατικοποιήσεις, ενώ όπως αναφέρει ο Κόσμος του Επενδυτή, επόμενος στόχος είναι η διαπραγμάτευση με την Ε.Ε για το δάνειο και την επιμήκυνση του χρέους και η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Τέλος, η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος που θα ισχύσει από το επόμενο έτος. Έως το τέλος Αυγούστου, ο Ε.Βενιζέλος υποσχέθηκε ότι θα φέρει στη Βουλή ένα δικαιότερο και μονιμότερο φορολογικό σύστημα.
πηγη newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: