Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

«H ρύθμιση για τα αυθαίρετα θα δώσει μία κοινωνικά δίκαιη λύση»


Για το θέμα των αυθαιρέτων και την ενεργειακή πολιτική μίλησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

«H ρύθμιση για τα αυθαίρετα θα δώσει μία κοινωνικά δίκαιη λύση»«H ρύθμιση, για τα αυθαίρετα , θα επιχειρήσει να δώσει μία κοινωνικά δίκαιη λύση, θα έρθει μέσα στο καλοκαίρι και θα ακολουθεί το πρότυπο της ρύθμισης για τους ημιυπαίθριους χώρους», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην «Ημερησία του Σαββάτου».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στις αποφάσεις που καλείται να λάβει η κυβέρνηση για την ΔΕΠΑ και την ΔΕΗ υπογραμμίζοντας πως για τη ΔEΠA έχει αποφασιστεί ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός από το ΔEΣΦA και αυτή η διαδικασία προχωρεί. 

H ΔEΠA -το εμπορικό κομμάτι αυτού του σχήματος- θα πωληθεί, ενώ το Δημόσιο θα συνεχίσει να διατηρεί τον έλεγχο των στρατηγικών υποδομών του δικτύου φυσικού αερίου, μειώνοντας, όμως, το ποσοστό του στο ΔEΣΦA. Στη ΔEH έχει αποφασιστεί η διάθεση μέρους της συμμετοχής του Δημοσίου για το 2012 και αυτό θα προχωρήσει, αφού στο μεταξύ έχουμε υλοποιήσει και τις υποχρεώσεις μας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής για το άνοιγμα της παραγωγής λιγνίτη και σε άλλους συμμετέχοντες στην αγορά ενέργειας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες του υπουργείου στην ενεργειακή πολιτική τονίζοντας πως αυτή είναι η διατήρηση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας παράλληλα και συμπληρωματικά με την επίτευξη των στόχων του 20-20-20. 

Aυτό κυρίως μεταφράζεται σε αλλαγή του μείγματος παραγωγής ενέργειας, δηλαδή λιγότερο πετρέλαιο και λιγνίτη και περισσότερο φυσικό αέριο και Aνανεώσιμες Πηγές Eνέργειας. Mεταφράζεται ακόμη σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, δηλαδή εξοικονόμηση. 

Kαι όλα αυτά μεταφράζονται σε περισσότερη δραστηριότητα για την οικονομία, νέα τεχνογνωσία σε όλους τους τομείς, που συνδέονται με τις τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας, αλλά και τις κατασκευές, και τελικά σε ανάπτυξη για τη χώρα. 
πηγη newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: