Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011

Ευρεία σύσκεψη σήμερα υπό τον Γιώργο Παπανδρέου


Εντατικές προετοιμασίες ενόψει τρόικας

Ευρεία σύσκεψη σήμερα υπό τον Γιώργο ΠαπανδρέουΟικονομικές εξελίξεις, μεταρρυθμίσεις και ο επικείμενος έλεγχος από τη τρόικα θα βρεθούν στο επίκεντρο της σύσκεψης που συγκαλεί σήμερα ο πρωθυπουργός, καθώς στην κυβέρνηση οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις ενόψει της άφιξης των τεχνικών κλιμακίων και στη συνέχεια των επικεφαλής της τρόικας. 

Ο έλεγχος θα αρχίσει τη Δευτέρα από το τεχνικό κλιμάκιο και ο επίσημος έλεγχος θα αρχίσει στις 29 Αυγούστου, με στόχο την αποδέσμευση της 6ης δόσης ύψους 8 δισ. ευρώ.

Στη σύσκεψη αναμένεται να γίνουν και οι πρώτες διεργασίες για την προετοιμασία για τη ΔΕΘ και την Εθνική Συνδιάσκεψη της 3ης Σεπτεμβρίου. 

Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κατευθύνσεις που έχει δώσει μέχρι τώρα ο Γιώργος Παπανδρέου στους συνεργάτες του και στους υπουργούς είναι να υλοποιούν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα, αλλά μέσα από εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την προσπάθεια δημιουργίας συμμαχιών.

Στη σημερινή κυβερνητική σύσκεψη αναμένεται να τεθεί και το σχέδιο του υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου για τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Παρότι ο υπουργός δεν έχει ακόμα δώσει ανοιχτά στίγμα προθέσεων, πληροφορίες αναφέρουν ότι σκέφτεται περιορισμό της λειτουργίας ή ακόμα και παύση της ΕΤ1 «λουκέτο» σε κάποιους περιφερειακούς σταθμούς τοπικής εμβέλειας. 
πηγη newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: