Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

Internet memes: 5 φωτογραφίες και οι… 5.000 εκδοχές τους!!!!


Internet memes (9)
Ένας γελοιογράφος είχε κάποτε σχολιάσει πως σε δύο μόνο περιπτώσεις είναι αδύνατον να κοροϊδέψεις κάτι: όταν από μόνο του είναι πολύ αστείο, κι όταν είναι πολύ τραγικό. Τον (ορθότατο, κατά τα άλλα) συλλογισμό του έρχονται να διαψεύσουν οι viral φωτογραφίες που κάνουν τα τελευταία χρόνια θραύση ως «τάση» του internet. Έμπνευση μερικών ιδιαίτερα εφευρετικών –και καθόλου πολυάσχολων– χρηστών του web 2.0, οι φωτογραφίες που έγιναν γνωστές ως meme (από την αρχαία ελληνική λέξη μίμημα, σύμφωνα με το σχετικό λήμμα της Wikipedia) κάνουν ξεκαρδιστικά αστείο ένα απλά αστείο αρχικό θέμα, μεταφέροντάς το απλά σε διαφορετικό περιβάλλον.
  • Ο «θλιμμένος Keanu»
Η αρχική φωτογραφία του Keanu Reeves που τρώει ένα σάντουιτς σε κάποιο παγκάκι τραβήχτηκε τον Μάιο του 2010 από τον Ron Asadorian για το περιοδικό Splash News.
Internet memes (2)
Μέχρι τον Ιούνιο του ίδιου έτους, είχε γίνει ένα από τα πλέον επιτυχημένα internet memes, με δεκάδες χιλιάδες παραλλαγές που απεικόνιζαν τον «θλιμμένο Keanu» να συμμετέχει στο μυστικό δείπνο, να κάνει διάλειμμα για φαγητό σε έναν γερανό πάνω από τη Νέα Υόρκη, να βρίσκει παρηγοριά στην αγκαλιά μιας γάτας… Ερωτηθείς για την επιτυχία της «θλιμμένης» φωτογραφίας του, η οποία έκανε μάλιστα τους fans του στο Facebook να θεσπίσουν μία “cheer up Keanu day”, ο ηθοποιός απάντησε πως «ακούγεται σαν ακίνδυνη, καθαρή διασκέδαση».
Internet memes (6)
  • Το «Όργανο επιτίθεται σε…»
Σαν αυτή η φωτογραφία, από τα πρόσφατα επεισόδια του Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος, να μην ήταν αρκετά τραγελαφική από μόνη της…
Internet memes (8)
…Το δημοφιλέστερο meme στην ιστορία του ελληνικού internet «επιτέθηκε» μέσα από τις οθόνες μας στον Darth Vader και τον Chuck Norris, χόρεψε στη σκηνή του Dancing with the Stars, ύψωσε την ελληνική σημαία στην σελήνη, υπερπήδησε εμπόδια, γκρέμισε τον Πύργο της Πίζας, χόρεψε νησιώτικα… κι η λίστα δεν έχει τελειωμό. Απολαύστε μερικές από τις καλύτερες ιδέες εδώ.
Internet memes (7)
  • Ο «χαρούμενος Leo»
Κι αν ο Keanu Reeves ήταν θλιμμένος, ο Leonardo di Caprio στα γυρίσματα του Inception ήταν χαρούμενος. Τόσο χαρούμενος που άφησε κάποιον να τον τραβήξει αυτήν την ανεκδιήγητη φωτογραφία…
Internet memes (10)
…Η οποία, όπως ήταν φυσικό, έγινε ένα από τα πλέον επιτυχημένα meme του 2010, σύμφωνα με το περιοδικό People. Ο Leo απομακρύνεται χαρούμενος από τον Τιτανικό που βουλιάζει, παρελαύνει χαρούμενος πίσω από τον Χίτλερ, περπατά χαρούμενος μαζί με τον Χριστό επάνω στο νερό, ακολουθεί χαρούμενος το cabrio του J. F. Kennedy…
Internet memes (1)
  • Ο «τύπος με το πούρο»
Ο Tiger Woods χάνει μια βολή στο γκολφ, κι η φωτογραφία του περνά στην αιωνιότητα… Όχι εξαιτίας του λάθος υπολογισμού, αλλά χάρη σε έναν τύπο με τουρμπάνι στα μαλλιά, μουστάκι a la Groucho Marx και πούρο στο στόμα, που στέκεται πίσω του…
Internet memes (4)
…Ο «τύπος με το πούρο» παρεισφρέει έκτοτε σε θρυλικά εξώφυλλα δίσκων, κλέβει την δόξα άλλων μεγάλων αθλητών, παρακολουθεί από μακριά την Ιστορία να γράφεται και, στην αγαπημένη μας εκδοχή του meme, είναι ταυτόχρονα όλα τα πρόσωπα της φωτογραφίας που τον έκανε διάσημο. Ο απολαυστικός πρωταγωνιστής όλων αυτών των φωτογραφιών λέγεται Rupesh Shingadia, είναι αναλυτής (!) στο City του Λονδίνου και φορούσε την αμφίεση για να τιμήσει τον Ισπανό γκόλφερ Miguel Angel Jimenez, όπως δήλωσε στην Daily Mail.
Internet memes (3)
  • Ο «Σκίουρος που χαλά τη φωτογραφία»
Το εντυπωσιακό με αυτήν την φωτογραφία είναι ότι θα μπορούσε, εξαρχής, να αποτελεί ένα καλοφτιαγμένο προϊόν του Photoshop. Δεν είναι, όμως: ο σκίουρος μπήκε όντως μόνος του μπροστά στην κάμερα την ώρα που τραβιόταν η (αυτόματη) φωτογραφία των Melissa και Jackson Brandts στον Εθνικό Δρυμό Banff στην Alberta του Καναδά.
Internet memes (9)
Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο National Geographic και, φυσικά, έκανε ταχύτατα τον γύρο του κόσμου. Ο κόσμος ενθουσιάστηκε, και χιλιάδες φωτογραφίες του “Crasher Squirrel”, όπως έγινε γνωστός ο πρωταγωνιστής, τον εμφάνιζαν να «χαλάει την φωτογραφία» σε παγκόσμιες συνδιασκέψεις, στο Μυστικό Δείπνο, στην προσγείωση στη σελήνη, σε καλλιστεία, σε έργα τέχνης και αλλού. Η επιτυχία του, μάλιστα, ήταν τόσο μεγάλη που το Γραφείο Τουρισμού του Εθνικού Δρυμού Banff τυπώνει αφίσες με πρωταγωνιστή την αφεντιά του.
Internet memes (5)
Πηγή: in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: