Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Μήνυμα συναίνεσης του Βενιζέλου από τη Βουλή


«Κουβαλάμε όλοι- ένα Σταυρό δημοκρατικής, πολιτικής και ιστορικής 

ευθύνης»

Μήνυμα συναίνεσης του Βενιζέλου από τη ΒουλήΜήνυμα συναίνεσης απεύθυνε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της Βουλής απαντώντας στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ για ψήφιση «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» από 180 βουλευτές.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι με βάση τους νόμου του κράτους, το μεσοπρόθεσμο και ο Εφαρμοστικός νόμος «θα ψηφιστούν με τη συνήθη πλειοψηφία».

Όμως κάνοντας έκκληση στο «αίσθημα πατριωτισμού» τόνισε ότι «μακάρι να ψηφιστούν με 181, με 191, με 215 ψήφους. Μακάρι να αποτυπωθεί η ευρυτάτη πλειοψηφία των Κομμάτων, που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή ταυτότητα και ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».

Αναλυτικά, η απάντησή του έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, πιστεύω βαθιά ότι κάθε βουλευτής είτε ανήκει στο κόμμα της πλειοψηφίας είτε ανήκει στα κόμματα της Αντιπολίτευσης, έχει τον ίδιο πατριωτισμό και την ίδια αίσθηση ευθύνης με αυτή που εμείς, τα μέλη της Κυβέρνησης.

Όπως ακριβώς νιώθω εγώ που χειρίζομαι αυτή τη στιγμή επί του πεδίου τα ζητήματα αυτά, ο Πρωθυπουργός πρωτίστως που διαπραγματεύεται στο υψηλότερο επίπεδο και όλοι εμείς τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, την ίδια αίσθηση έχει ή πρέπει να έχει και ο κάθε βουλευτής.

Δεν χρειάζεται ούτε παροτρύνσεις, ούτε προστασία, ούτε υποδείξεις, έχει συνείδηση, αίσθηση της πραγματικότητας, κουβαλάει -γιατί κουβαλάμε όλοι- ένα Σταυρό δημοκρατικής, πολιτικής και ιστορικής ευθύνης, και πρέπει αν μη τι άλλο να έχουμε την αίσθηση της εθνικής συνοχής και αλληλεγγύης, που πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί υπό τις περιστάσεις αυτές.

Έρχομαι όμως στο ουσιαστικό σας θέμα: Με πόσες ψήφους θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο και μεθαύριο ο Εφαρμοστικός Νόμος. Πρόκειται για τυπικούς νόμους του κράτους. Θα ψηφιστούν με τη συνήθη πλειοψηφία. Η συνήθης πλειοψηφία είναι το ελάχιστο. Πρέπει να εμφανιστούμε με ψηφισμένους τους νόμους.

Δεν είπε κανείς ότι δεν πρέπει οι νόμοι να ψηφιστούν με 180 ή 200 ψήφους, μακάρι να ψηφιστούν με 181, με 191, με 215 ψήφους. Μακάρι να αποτυπωθεί η ευρυτάτη πλειοψηφία των Κομμάτων, που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή ταυτότητα και ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Η ευρύτατη πλειοψηφία των Κομμάτων που θεωρεί ότι η ένταξη στο ευρώ, είναι κεκτημένο και θώρακας προστασίας για το εισόδημα και τις περιουσίες των Ελλήνων.

Δεν θέλουμε να ψηφίσουμε μόνο με τους 155 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να ψηφιστεί ο νόμος. Ελάτε λοιπόν να στείλουμε το μήνυμα της ενότητας, της συναίνεσης και της ισχυρής διαπραγματευτικής φωνής. Ελάτε να ψηφίσουμε! Μακάρι να βγούμε από την ψηφοφορία με τουλάχιστον 180 ψήφους.

Άρα, δεν με φέρνετε σε δύσκολη θέση με το ερώτημά σας, το αντιστρέφω. Και σας λέω: όπως ακριβώς κάνατε με αίσθημα ευθύνης ως υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης το Μάιο του 2010, το ίδιο είμαι βέβαιος πως θα κάνετε και τώρα και κάθε φορά που θα χρειαστεί. Και όταν το κάνετε εσείς, που είστε ο Αρχηγός Κόμματος της ελάσσονος Αντιπολίτευσης ή άλλα κόμματα της ελάσσονος Αντιπολίτευσης, πώς δεν θα το κάνει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που ξέρει ποια είναι η κατάσταση στην Ευρώπη και την αντιμετωπίζει προσωπικά και άμεσα; Να, απλά ερωτήματα ευθύνης και κοινής λογικής.

Ο κόσμος αγωνιά. Ο κόσμος πονάει, αλλά καταλαβαίνει κιόλας».
πηγη newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: