Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ζώδια & Άσκηση


 1b
Κριός
Ο Κριός είναι το ζώδιο εν κινήσει! Εσείς οι Κριοί βρίσκεστε πάντα σε εγρήγορση και είστε υπερδραστήριοι, επιδιώκοντας να διοχετεύετε με οποιοδήποτε τρόπο την ενέργεια που κρύβεται μέσα σας. Όπως όλα τα ζώδια της φωτιάς, είστε δυναμικοί, ζωηροί και θαρραλέοι. Θέλετε τα πράγματα να γίνονται άμεσα και γρήγορα, μα κυρίως να είστε εσείς εκείνοι που θα φτάσετε πρώτοι. Σας αρέσουν οι προκλήσεις, με την προϋπόθεση όμως ότι η νίκη θα είναι δική σας. Είναι δύσκολο να κρατήσετε την προσοχή σας σε ένα σταθερό σημείο, γι’ αυτό και η ρουτίνα είναι κάτι έξω από εσάς. Όσον αφορά την άσκηση, το να πηγαίνετε κάθε μέρα στο γυμναστήριο ή να κάνετε τζόγκινγκ δεν είναι κάτι που σας ταιριάζει. Η αεροβική όμως και το Tae-Bo ίσως είναι αυτό που πραγματικά θα ευχαριστηθείτε ή ακόμη και η ξιφασκία και το χάντμπολ. Προσέχετε ωστόσο! Ο Κριός κυβερνά τα κεφάλι, γι’ αυτό και εσείς οι Κριοί είστε επιρρεπείς σε τραυματισμούς που σχετίζονται με το κεφάλι. Στα ομαδικά αθλήματα καλό θα ήταν να αποδέχεστε πολιτισμένα τις ενδεχόμενες ήττες.

Ταύρος
Η σωματική άσκηση δεν είναι από τις αγαπημένες δραστηριότητες ενός Ταύρου. Ως ζώδιο της επιμονής είναι ωστόσο έτοιμο να κάνει ό,τι μπορεί, ακολουθώντας μιας συγκεκριμένη ρουτίνα άσκησης. Εσείς οι Ταύροι γνωρίζετε ότι οι αργές και σταθερές κινήσεις είναι αυτές που σας οδηγούν στη νίκη, γι’ αυτό και ενώ οι άλλοι δίπλα σας τρέχουν, εσείς είστε σίγουροι ότι θα φτάσετε στο στόχο χαλαρά. Πολλοί από εσάς έχετε δυνατή σωματική διάπλαση με χαμηλό μεταβολισμό. Οι γυναίκες διαθέτετε μια έμφυτη θηλυκότητα και γοητευτικές καμπύλες. Τα βάρη είναι ιδανικά για σας. Στα ομαδικά παιχνίδια, είστε περισσότερο χαρούμενοι αν ο ρόλος σας είναι σημαντικός και έχει σχέση με την οργάνωση της ομάδας. Ως ζώδιο της σταθερής τετράδας, η χαλάρωση είναι πολύ σημαντική. Ίσως πρέπει να δοκιμάστε γιόγκα και διαλογισμό, προκειμένου να τονώσετε την ευλυγισία σας.

Δίδυμοι
Οι Δίδυμοι κάνουν ό,τι μπορούν για να βρίσκονται σε δυο μέρη ταυτόχρονα.Εσείς οι Δίδυμοι βρίσκεστε πάντα σε κίνηση, ενώ βαριέστε πολύ εύκολα με οτιδήποτε χρονοβόρο, που δεν κινείται γρήγορα. Είστε διαρκώς απασχολημένοι, εμπλέκεστε σε διάφορες δραστηριότητες και ασχολείστε με ένα σωρό πράγματα. Είστε ευμετάβολοι και θέλετε να δοκιμάζετε σχεδόν τα πάντα σε σύντομο χρόνο. Είστε ομαδικοί παίκτες και σας αρέσουν οι μεγάλες ομάδες, δεν είστε όμως ανταγωνιστικοί, γιατί σας αρέσει να ασχολείστε με αθλητικές δραστηριότητες απλά για να περνάτε καλά. Οι Δίδυμοι κυβερνούν τα χέρια, του ώμους και τους πνεύμονες, γι’ αυτό και το κολύμπι είναι ο ιδανικότερος τρόπος προκειμένου να διατηρήσετε τη φυσική σας κατάσταση. Απολαμβάνετε τα γρήγορα και συναρπαστικά ομαδικά αθλήματα, είστε όμως πολύ καλοί και στο στίβο. Η πνευματική άσκηση είναι επίσης σημαντική για σας. Μετά από μια μέρα με τρέξιμο, μια βραδιά με ένα επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων σας χαλαρώνει.
Καρκίνος
Ο Καρκίνος είναι ο σπιτόγατος του ζωδιακού! Εσείς οι Καρκίνοι προτιμάτε να μείνετε σπίτι και να κάνετε γυμναστική με κάποιο βιντεοσκοπημένο πρόγραμμα, παρά να πάτε στο γυμναστήριο. Είστε ιδιαίτερα καλοί στο να οργανώσετε άλλα άτομα ώστε να αποτελέσουν μια ομάδα, γι’ αυτό και αθλήματα όπως το μπάσκετ είναι ό,τι καλύτερο για σας. Μπορείτε εύκολα να διατηρήσετε τη φόρμα σας αν είστε μέρος μιας ομάδας που χαρακτηρίζεται από θετική ενέργεια.

Λέων
Ο Λέων μπορεί κάλλιστα να προσλάβει προσωπικό γυμναστή! Μόνο αυτός μπορεί να δώσει σε σας τα Λιοντάρια προσωπική και συνεχή προσοχή. Συνήθως επιμένετε σε επαναλαμβανόμενες αερόβιες ασκήσεις, ακόμα και αν δεν σας αρέσει. Αυτές όμως θα σας κάνουν όμορφους -αυτό είναι το κίνητρό σας- γι’ αυτό και συνεχίζετε. Σε επίπεδο ομάδας είστε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί. Θέλετε να είστε οι αρχηγοί και να προΐστασθε, να βοηθάτε τους κατώτερούς σας, ενώ προσπαθείτε επίσης να δίνετε σε όλους την ευκαιρία να «παίξουν». Γενικότερα χαρακτηρίζεστε από οργανωτικότητα και προγραμματισμό, γι’ αυτό και τείνετε να φροντίζετε, όχι μόνο για το πώς θα διαρθρωθεί το δικό σας πρόγραμμα άθλησης, αλλά και των οικείων σας.

Παρθένος
Ο Παρθένος είναι το ζώδιο της υγείας, πράγμα που σημαίνει ότι είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά την ευεξία σας. Μπορείτε κάλλιστα να αποφύγετε το γλυκό και να το αντικαταστήσετε με ένα φρούτο ή με δημητριακά, που βοηθούν τη λειτουργία του εντέρου, το μέρος του σώματος που κυβερνά ο Παρθένος. Είστε από τα ελάχιστα ζώδια που πραγματικά απολαμβάνει την ρουτίνα της άσκησης και την θεωρεί ως διασκέδαση. Αυτό οφείλεται στα τεράστια αποθέματα ενέργειας που έχετε. Αυτό που σας γεμίζει είναι βόλτες με ποδήλατο, το τρέξιμο, ίσως και το γκολφ. Ακολουθείτε την σταθερή οδό προς την επιτυχία, γι’ αυτό και ίσως θελήσετε να αποφύγετε έντονες δραστηριότητες, όπως τα εξτρίμ σπορ, που μπορεί να ενοχλήσουν αυτούς που έχουν στομαχικές διαταραχές.

Ζυγός
Ο Ζυγός, το ζώδιο της συνεργασίας, χρειάζεται ένα φίλο για να αθληθούν μαζί. Το κίνητρό σας, προκειμένου να πάτε στο γυμναστήριο είναι η ανάγκη να εκφράσετε την κοινωνικότητά σας. Πέρα από αυτό όμως ενδιαφέρεστε έντονα για τέτοιου είδους δραστηριότητες, γιατί θέλετε να φαίνεστε όμορφοι και να νιώθετε καλά. Σας αρέσουν εκείνα τα αθλήματα που γυμνάζουν ολόκληρο το σώμα, όπως το κολύμπι, ο χορός και το πατινάζ. Με κυβερνήτη την Αφροδίτη, η εξωτερική σας εμφάνιση είναι ένα θέμα που σας απασχολεί και ίσως να είναι ένα μόνιμο άγχος που σας ταλανίζει. Ίσως να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα προκειμένου να αγοράσετε φόρμες γυμναστικής, παρά για την συνδρομή του γυμναστηρίου. Όσο και αν σας αρέσει η αρμονία και η συντροφικότητα του να δουλεύετε με κάποιον/ κάποιους ως ομάδα, αντιπαθείτε τον ανταγωνισμό.

Σκορπιός
Ο Σκορπιός έχει ένα απώτερο κίνητρο προκειμένου να ασχοληθεί με τη φυσική του κατάσταση. Το μυστηριώδες ζώδιο θα μπορούσε να ξεκινήσει γυμναστήριο μόνο και μόνο για να βγει ραντεβού με κάποιον/-α από κει ή για να κάνει απλά επίδειξη. Η ένταση και η επιμονή σας, ωστόσο, δεν έχει όρια, γι’ αυτό και όταν τυχόν ξεκινήσετε κάτι, τα δίνετε όλα. Σας γεμίζουν δραστηριότητες, όπως η αερόβια γυμναστική, τα εξτρίμ σπορ και το τρέξιμο μακρινών αποστάσεων, αλλά και οι πολεμικές τέχνες «τιθασεύουν» τη δύναμη και την ενέργειά σας. Το δυνατό σας σημείο είναι οι προκλήσεις και ο ανταγωνισμός. Επίσης είναι σημαντικό για σας η εξάσκηση του μυαλού, γι’ αυτό και πνευματικά παιχνίδια, όπως το σκάκι, είναι ιδανικά για σας.

Τοξότης
Ο Τοξότης είναι από τα πλέον δραστήρια ζώδια, που αγαπούν τον αθλητισμό και την περιπέτεια. Δεν είναι καθόλου απίθανο για σας τους Τοξότες να διατηρείτε τη φόρμα σας κάνοντας κάμπινγκ, πεζοπορία ή γενικώς βόλτες. Οποιοδήποτε σπορ, όπως το ράφτινγκ ή το κικ μπόξινγκ, είναι ιδανικό για σας. Ομαδικά παιχνίδια, όπως το βόλεϊ, σας ταιριάζουν. Αν τυχόν βαρεθείτε με δραστηριότητες του συρμού, προγραμματισμένες και συμβατικές, επιδιώκετε να εξερευνήσετε και να δοκιμάσετε δραστηριότητες από διαφορετικούς πολιτισμούς. Ακόμα και το τρέξιμο σε μια ξένη προς εσάς γειτονιά θα σας ανανεώσει.

Αιγόκερως
Ο Αιγόκερως πάντοτε εργάζεται, έχοντας έναν μακροπρόθεσμο στόχο. Με κυβερνήτη τον Κρόνο, βασικό σας χαρακτηριστικό είναι η αυτοσυγκράτηση, ενώ δεν επιδιώκετε, ούτε υιοθετείτε ταχείς και άμεσους τρόπους, προκειμένου να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση. Ακολουθείτε μια καθημερινή ακολουθία πραγμάτων, με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Αυτός ο στόχος σάς κάνει πιο ευτυχείς. Μπορείτε να είστε πρακτικοί και ρεαλιστές, γι’ αυτό και δεν αποτελεί για σας διαφορά το να ασκηθείτε μόνοι σας ή μέσα στα πλαίσια της ομάδας. Αν αποτελείτε μέρος μιας ομάδας, ωστόσο, θέλετε να σας αναγνωρίζεται το γεγονός ότι είστε ενεργητικοί ή ότι έχετε κάποιο ατού. Εστιάζετε πάντοτε την προσοχή σας σε κάποια πράγματα, είστε αποφασιστικοί και αφοσιωμένοι. Η αντοχή σας είναι αξιοθαύμαστη, γεγονός που σας βοηθά να αντεπεξέλθετε στις δυσκολίες ενός αθλήματος. Γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα ότι η εξάσκηση είναι αυτή που οδηγεί στη βελτίωση.

Υδροχόος
Ο Υδροχόος έχει μια τάση να φτιάχνει και να αναδιαμορφώνει συνεχώς τους κανόνες. Εσείς οι υδροχόοι είστε ανεξάρτητοι, φιλελεύθεροι, ανανεωτικοί και δεν υποχωρείτε, ούτε υιοθετείτε οτιδήποτε ξεπερασμένο, επαναληπτικό και μονότονο. Έχετε φιλοσοφήσει τη ζωή και πιστεύετε ότι η ομορφιά είναι κάτι παροδικό. Όλοι είναι ίσοι μπροστά σας, γι’ αυτό και όταν οργανώνετε μια ομάδα, ο καθένας αναλαμβάνει και κάνει αυτό που πρέπει, προκειμένου η μπάλα να μπει στο τέρμα! Ο Υδροχόος, ως ζώδιο του αέρα, αρέσκεται σε οτιδήποτε συνδυάζει το νερό και τον αέρα, όπως το σέρφινγκ, το θαλάσσιο σκι ή η ιστιοπλοΐα. Ως σταθερό ζώδιο, πρέπει να είστε σίγουροι ότι θα χαλαρώσετε, πριν ξεκινήσετε κάτι που ίσως αργότερα θα σας καταπονήσει. Σας αρέσει να πηγαίνετε σε γυμναστήρια που εναλλάσσουν τα προγράμματά τους ή να αθλείστε ερασιτεχνικά σε διάφορα σπορ. Μην κάνετε όμως κάτι που μπορεί να σας προκαλέσει κάποιο στραμπούληγμα στον αγκώνα.

Ιχθείς
Οι Ιχθείς δεν παίζουν για να νικήσουν, ενώ οι ανάγκες της ομάδας βρίσκονται γι’ αυτούς σε πρώτη μοίρα. Για σας τους Ιχθείς, το ομαδικό πνεύμα σάς είναι απαραίτητο, ειδικά όταν πρέπει να συσφίξετε τις σχέσεις των μελών της ομάδας. Τα συναισθήματα παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σας και σας ενδιαφέρει περισσότερο η ψυχική ισορροπία, παρά αποκλειστικά η εξωτερική ομορφιά. Δεν σας αρέσουν οι έντονες δραστηριότητες. Ίσως προτιμήσετε το ψάρεμα και τις καταδύσεις. Ως ζώδιο του νερού, σας αρέσουν αθλήματα όπως το κολύμπι, η γυμναστική στο νερό, το πόλο ή η ιστιοπλοΐα. Αλλά και διαδραστικά αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των αγαπημένων σας. Πρέπει όμως να προσέχετε τα κάτω άκρα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: