Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ταϊλάνδη: Βρήκαν Ε. coli σε κουνουπίδια από την Ευρώπη


Οι υγειονομικές Αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν σήμερα ότι ανίχνευσαν βακτήριο E.coli σε κουνουπίδια που είχαν εισαχθεί από την Ευρώπη.
Τώρα, διενεργούν εξετάσεις για νακαθοριστεί αν πρόκειται για το νέο στέλεχος του βακτηρίου που έχει προκαλέσειτο θάνατο 33 ανθρώπων στην Ευρώπη.
«Χρειαζόμαστε τρεις έως πέντε ημέρες για να αναλύσουμε το στέλεχος τουβακτηρίου», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του τμήματος Ιατρικής του υπουργείουΥγείας, Σαταπόρν Βονγκσαροέν.
Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι εντόπισε το βακτήριο σε ένα φορτίο μεφρούτα αβοκάντος που είχε φθάσει από ευρωπαϊκή χώρα που δεν κατονόμασε. Ωστόσομετά τις αναλύσεις οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν επρόκειτο για το ίδιοθανατηφόρο στέλεχος που μαστίζει τις τελευταίες εβδομάδες την Ευρώπη, κυρίως τηΓερμανία.
Οι υγειονομικές Αρχές της Γερμανίας ανακοίνωσαν χθες ότι το ανθεκτικό στέλεχοςτου βακτηρίου εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε πακέτο με φύτρα, το οποίοπροερχόταν από το αγρόκτημα βιολογικών προϊόντων στη βόρεια Γερμανία,καθορίζοντας τα φύτρα ως πηγή της μόλυνσης.
Ταυτόχρονα ήραν το συναγερμό γιατην κατανάλωση αγγουριών, τοματών και ωμών πράσινων σαλατών που ίσχυε από τις25 Μαΐου.
πηγη.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: