Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Πλημμυρες στην Αττικη

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε το μεσημέρι της Κυριακής το λεκανοπέδιο με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να δεχτεί αρκετές κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές.

Η κακοκαιρία ξεκίνησε αρχικά από τα βόρεια προάστια και σύντομα επεκτάθηκε σε όλο το λεκανοπέδιο με έντονη βροχόπτωση, κεραυνούς και αστραπές.

Αναλυτικά ο καιρός

Την Κυριακή στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά, και το βόρειο Αιγαίο, ο καιρός θα είναι γενικά άστατος. Σποραδικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις ωστόσο θα υπάρξουν και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και στα νότια πελάγη 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση

Τη Δευτέρα στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα θα σημειωθούν βροχές κυρίως στο Βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

πηγηprotothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: