Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Δεν θέλουν να κυβερνήσουν!

Παπανδρέου και Σαμαράς αρνούνται να αναλάβουν το βάρος της κρίσης

Σε ανοιχτή πολιτική κρίση οδηγείται η χώρα, όπως δείχνουν και οι μυστικές δημοσκοπήσεις των κομμάτων, ενώ με αγωνία αναμένεται η «εξέλιξη» του κινήματος της πλατείας, που αποτελεί την έκφραση της πολιτικής απονομιμοποίησης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Μπροστά στο κόστος των νέων μέτρων, ο πρωθυπουργός με συνεχείς κινήσεις συναίνεσης, χωρίς αποδέκτες, εμφανίζεται να αναζητά συνέταιρους για να μοιραστεί το πολιτικό κόστος των νέων επαχθών μέτρων που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το νέο Μνημόνιο.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν ζητά εκλογές ενώ δηλώνει ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως και τα νέα μέτρα οδηγούν σε νέα μεγάλα αδιέξοδα την ελληνική οικονομία και τη χώρα.

Όπως σημειώνει σήμερα η Real News, ούτε το Μαξίμου θέλει εκλογές, καθώς, αυτή τη στιγμή, η ήττα θα ήταν συντριπτική. Ο δε Α.Σαμαράς, δεν θέλει κάλπες, διότι αν τις κερδίσει θα αναγκαστεί εκείνος να διαχειριστεί τόσο το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας όσο και τα πολύ σκληρά μέτρα και τις κοινωνικές αντιδράσεις που θα υπάρξουν.

Κοινή δε είναι η πεποίθηση ότι σε περίπτωση εκλογών δεν θα υπήρχε αυτοδυναμία και θα επακολουθούσε μία περίοδος συμβιβασμών και πιθανώς, ακυβερνησίας.
πηγη newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: