Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Αποκαλυπτικό και συντριπτικό το κείμενο της έκθεσης της τρόικας για την ελληνική οικονομία


Το πρώτο κείμενο συμπερασμάτων της έ
κθεσης της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι έτοιμο κι από αργά χθες το βράδυ βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες στα χέρια του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας κ.Βόλφαγκ Σόιμπλε. Το περιεχόμενο του; Καταπέλτης, για τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επικεφαλείς της τρόικας στην έκθεση τους, δεν αφήνουν κανένα ενδεχόμενο ανοικτό για την επιστροφή της χώρας στις ελεύθερες αγορές κεφαλαίων όχι μόνο στο τέλος του 2011, αλλά ούτε και το ...2012!
Τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται, γράφεται χαρακτηριστικά στο σχετικό κείμενο, γεγονός το οποίο θεωρείται καταλυτικό για τις επόμενες αποφάσεις που θα ληφθούν αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα. Κι αυτό γιατί έτσι καθίσταται ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα, για τους επόμενους 18 μήνες τουλάχιστον, θα είναι αποκλειστικά εξαρτώμενη από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, ως προς την επιβίωση της. Από εκεί και πέρα, στην ίδια έκθεση ξεκαθαρίζεται ακόμα ότι η ύφεση στη χώρα θα εξακολουθήσει να βαθαίνει και το 2011, ενώ θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη, έστω κι οριακά, θα υπάρξει από του χρόνου και μετά.
Έστω κι από ψυχολογικής απόψεως, αυτή η εξέλιξη θα είναι ενθαρρυντική, αλλά θα απέχει σημαντικά από τους αρχικούς στόχους που είχαν τεθεί πέρυσι τέτοιο καιρό όταν άρχιζε να εφαρμόζεται το Μνημόνιο Ι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κείμενο της αξιολόγησης, προκάλεσε πολύ μεγάλο σκεπτικισμό στο επιτελείο του κ.Σόιμπλε, καθώς «από πάνω μέχρι κάτω» αποδομεί όλα όσα υποτίθεται ότι έχουν γίνει στην Ελλάδα το τελευταίο 12μηνο.
Στην πραγματικότητα, υποστηρίζουν οι επικεφαλείς ελεγκτές, έχουν γίνει ελάχιστα, γι αυτό και η πρόσθετη χρηματοδότηση θεωρείται και είναι εκ των ων ουκ άνευ
πηγη.newscode.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: