Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Χρωστάτε παντού; Δεν φταίτε εσείς! Το ΜΑΟΑ φταίει!!

Σύμφωνα με έρευνα, του London School of Economics, όσοι είναι φορείς ενός συγκεκριμένου γονιδίου, έχουν 16% περισσότερες πιθανότητες να έχουν αυξημένα χρέη!
Το γονίδιο αυτό συνδέεται με την παρορμητική και εθιστική συμπεριφορά, συνεπώς δημιουργεί σε όσους το έχουν "τη γενετική προδιάθεση να συσσωρεύουν χρέη"!

Και το όνομα του "αναθεματισμένου" γονιδίου, ΜΑΟΑ! Πρόκειται για ένα ήδη γνωστό από προηγούμενες έρευνες γονίδιο, το οποίο συνδέεται με τους νευροδιαβιβαστές, τις χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που επηρεάζουν την ψυχική διάθεση ενός ανθρώπου, τις μαθησιακές ικανότητές του κλπ.
Ερευνώντας το, διαπίστωσαν ότι όσοι διέθεταν στο DNA τους μία παραλλαγή του συγκεκριμένου γονιδίου (η οποία ονομάζεται "αναποτελεσματική"), είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να χρωστάνε. Η πιθανότητα ήταν μεγαλύτερη σε ποσοστό από 8%, για όσους είχαν κληρονομήσει από τον έναν μόνο γονιό τους το "αναποτελεσματικό" ΜΑΟΑ και έφτανε μέχρι 16% , αν είχε κληρονομηθεί και από τους δύο γονείς!
Οι ερευνητές, δηλώνουν ότι η ανακάλυψη του γονιδίου των... χρεών, μπορεί στο μέλλον να γίνει όπλο στα χέρια των τραπεζών. Δηλαδή να χρησιμοποιεί αυτή την πληροφορία, για να αποφασίζει αν θα δανείσει κάποιον ή ακόμη κια αν θα του χρεώνει "αυξημένο ρίσκο" και μεγαλύτερο επιτόκιο! Για αυτό τον λόγο, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προτείνουν οι κυβερνήσεις να εφαρμόσουν νομοθεσία που "θα απαγορεύει κάθε πράξη γενετικής διάκρισης σε οικονομικά ζητήματα".
Το δικό μας ερώτημα είναι: αν πάρουμε ιατρική βεβαίωση ότι έχουμε το ΜΑΟΑ στο dna μας, υπάρχει περίπτωση να μας αντιμετωπίσουν ως "ασθενείς" οι τράπεζες, και να σβήσουν κανα χρέος; Δεν φταίμε εμείς! Το ΜΑΟΑ μας φταίει!!
Πηγή: pyles.tv
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: