Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Παπανδρέου: «Με μεγαλύτερη τόλμη προχωράμε στις αλλαγές που απαιτούνται»




 «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ο καταλύτης αυτών των μεγάλων αλλαγών» συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.
Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη τόλμη στις αλλαγές  που χρειάζεται ο τόπος προκειμένου να σωθεί, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ο καταλύτης αυτών των μεγάλων αλλαγών» συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.
Τόνισε ότι τις αλλαγές «δεν θα τις φέρει κανένας σωτήρας, δεν θα τις φέρει καμία μαγική συνταγή, δεν θα τις φέρει η κατάργηση της Βουλής των Ελλήνων, δηλαδή η κατάλυση της δημοκρατίας».
Υπεραμύνθηκε, παράλληλα, των πολιτικών κομμάτων που δέχονται επιθέσεις, σημειώνοντας ότι τα κόμματα είναι αναπόσπαστο τμήμα της δημοκρατίας.
Για την προώθηση των μεγάλων αλλαγών, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρέπει να «μπορεί η χώρα να υπάρχει, να ικανοποιεί τις ανάγκες της στο εσωτερικό αλλά και τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές της».
Επέμεινε, τέλος, στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης, τονίζοντας ότι «για μας δεν είναι μόνο λόγια, την εννοούμε». «Περιμένουμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βάλουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό», συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου.

Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου έγινε στον απόηχο της χθεσινής 12ωρης συνεδρίασης των βουλευτών του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του κόμματος.

Σε ανάλογο μήκος κύματος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, επεσήμανε στην εισήγησή του: «Καλούμαστε να πάρουμε σημαντικές και κρίσιμες αποφάσεις. Αποφάσεις δύσκολες, που θα καθορίσουν την πορεία της πατρίδας μας για τα επόμενα χρόνια. Αποφάσεις, που επιδιώξαμε και θα επιδιώξουμε να τις πάρουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή εθνική συνεννόηση. Καλούμαστε, όλοι μας, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Αύριο, αναμένεται να γίνει η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
πηγηtanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: