Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Πεδίο μάχης το Σύνταγμα


ΔΕΙΤΕ: Αναίτια επεισόδια με τους κουκουλοφόρους να... δημιουργούν κλίμα

Από εκτεταμένα επεισόδια «αμαυρώθηκε» ακόμα μία διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας, κόντρα στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης. Οι κουκουλοφόροι έκαναν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι την εμφάνισή τους και επιχείρησαν να δυναμιτίσουν την μέχρι εκείνη την ώρα ειρηνική συγκέντρωση.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων. Οι άγνωστοι εκσφενδόνισαν μπουκάλια και αλλά αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών. Στη συνέχεια άλλη ομάδα νεαρών επιτέθηκε εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ στην Όθωνος.

Μέσα σε λίγα λεπτά οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν σε όλη την κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Η Ερμού, η Καραγιώργη Σερβίας, η Σταδίου και η Βουκουρεστίου μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης προκειμένου να απωθήσουν τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων. Κάποιοι από τους νεαρούς έσπασαν με βαριοπούλες μάρμαρα και τσιμέντα και άρχισαν να τα πετάνε εναντίον των ΜΑΤ.

Οι δράστες έβαλαν επίσης φωτιές σε κάδους απορριμμάτων έκαψαν περίπτερο έξω από το κατάστημα Public και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί τρεις αστυνομικοί από τις πέτρες που τους πετούσαν κουκουλοφόροι καθώς και ένας πολίτης. 


 

 
πηγη newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: