Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Το Mini Coupe Endurance εν ώρα δράσηςΔΕΙΤΕ: Το πρώτο βίντεο της αγωνιστικής έκδοσης του Mini Coupe

Το Mini Coupe Endurance εν ώρα δράσηςΤην προηγούμενη εβδομάδα η Mini παρουσίασε και την αγωνιστική έκδοση του νέου Mini Coupe. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,6 λίτρων της έκδοσης John Cooper Works παραγωγής, μόνο που εδώ αυτός αποδίδει 250 ίππους και 330 Nm ροπής.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε ώστε η Mini να λάβει μέρος στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring, ενώ η ιπποδύναμη του μοτέρ των 1,6 λίτρων έχει ανέβει στους 250 ίππους με την απόδοση της ροπής επίσης να έχει αυξηθεί στα 330 Nm. Εντυπωσιακά μεγέθη εάν αναλογιστεί κανείς ότι η ταχύτερη έκδοση παραγωγής με τον ίδιο κινητήρα παράγει 211 ίππους και 260 Nm ροπής, ενώ η Mini αναφέρει ότι η τελική ταχύτητα του αγωνιστικού ξεπερνά τα 240 χ.α.ω.

Το αυτοκίνητο φέρει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία όπως: κλωβό ασφαλείας για τον οδηγό, ένα και μοναδικό μπάκετ κάθισμα με ζώνη ασφαλείας 6 σημείων και σύστημα HANS (Head And Neck Support), ενώ τέλος υπάρχει αγωνιστικά ρυθμισμένο ABS, και σύστημα DSC με αντίστοιχες ρυθμίσεις. Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: