Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

«Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για την Ελλάδα»


Γιούνκερ: «Το δεύτερο πακέτο θα συζητηθεί σήμερα στην σύνοδο κορυφής»

«Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για την Ελλάδα»Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε ότι θα συζητηθεί σήμερα στην σύνοδο κορυφής το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την ελληνική οικονομία.

Τόνισε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να αντεπεξέλθει σε όλες τις προϋποθέσεις» και «δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο» για την επίλυση του προβλήματος.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της Ε.Ε., η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον επίσημο δανεισμό ύψους 55 δισ. ευρώ έως το 2014 με βάση το νέο πακέτο βοήθειας που συζητά σήμερα η Σύνοδος Κορυφής, μεταδίδει το Reuters. Παράλληλα, στο νέο σχέδιο συμπεριλαμβάνονται έσοδα 30 δισ. από αποκρατικοποιήσεις και 30 δισ. από την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών με μετακύλιση των ομολόγων που κατέχουν. 

Το νέο τριετές πρόγραμμα κάνει λόγο για νέα χρηματοδότηση ύψους 115 δισ. ευρώ πέραν των 57 δισ. που εκκρεμούν με βάση τον προγραμματισμό του πρώτου πακέτου βοήθειας.

Η επιπλέον χρηματοδότηση έχει ως προϋπόθεση την έγκριση από τη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Πολιτικής την επόμενη εβδομάδα.
πηγη newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: