Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των «στημένων»


Ογκώδης είναι η δικογραφία για τα στημένα παιχνίδια στον ελληνικό αθλητισμό, ενώ στις 93.000 (!) σελίδες της βρίσκονται στοιχεία και αποδείξεις που καίνε μεγάλα ονόματα.
Αθλητών και παραγόντων. Οι κατηγορίες που αναμένεται να απαγγελθούν στους εμπλεκόμενους είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν στα αδικήματα της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες («ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος) αλλά και σε αυτό του οργανωμένου εγκλήματος.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 10 συλλήψεις, ενώ μέσα στην ημέρα αναμένονται και άλλες, καθώς η Ασφάλεια έχει στ αχέρια της λίστα με 70 ονόματα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Μέχρι στιγμής κρατούνται οι:
Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου), Σταύρος Ψωμιάδης (Πρόεδρος της Καβάλας, στον τραπεζικό λογαριασμό του οποίου  βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες,  550 εκατ. ευρώ) Γιώργος Τσακογιάνης (παράγοντας της Ηλιούπολης, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν δύο όπλα με σιγαστήρα για τα οποία δεν έφερε άδεια), Δημήτρης Ζαβαντίας (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει παίξει ρόλο και στον ΠΑΟΚ), Νίκος Χάλκος (πρόεδρος της Ηλιούπολης), Νίκος Παντέλης (Προπονητής), Αθανάσιος Ντότσης (μάνατζερ) και οι φερόμενοι ως διοργανωτές στοιχημάτων, κ.κ. Νίκος Καρακούλιας, Ανδρέας Δημόπουλος και Νίκος Ζαμάνης.
πηγη prionokordela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: