Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Όλα στο φως


Στην μεγαλύτερη επιχείρηση όλων των εποχών που αφορά το χώρο του ποδοσφαίρου προχώρησε χθες η ελληνική αστυνομία, συλλαμβάνοντας δέκα άτομα και προσαγάγοντας 25.

Η επιχείρηση έγινε κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης και συνδέεται με τη μεγάλη έρευνα τηςΔικαιοσύνης για τους ύποπτους για στοιχηματική απάτη σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Ειδικότερα, στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, κρατούνται οι: Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου), Σταύρος Ψωμιάδης (Πρόεδρος της Καβάλας, στον τραπεζικό λογαριασμό του οποίου βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, 550 εκατ. ευρώ) Γιώργος Τσακογιάνης(παράγοντας της Ηλιούπολης, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν δύο όπλα με σιγαστήρα για τα οποία δεν έφερε άδεια), Δημήτρης Ζαβαντίας (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει παίξει ρόλο και στον ΠΑΟΚ), Νίκος Χάλκος (πρόεδρος της Ηλιούπολης), Νίκος Παντέλης (Προπονητής), Αθανάσιος Ντότσης (μάνατζερ) και οι φερόμενοι ως διοργανωτές στοιχημάτων, κύριοι Νίκος Καρακούλιας, Ανδρέας Δημόπουλος και Νίκος Ζαμάνης.
Οι δικαστικές αρχές και η αστυνομία έφτασαν στους συλληφθέντες παρακολουθώντας τις τηλεφωνικες τους συνδιαλέξεις από τα ειδικά βαλιτσάκια που κατέχει η ΕΥΠ. Επίσης είχαν συγκεντρωθεί στοιχεία από καταθέσεις και έρευνες του ΣΔΟΕ. Μάλιστα, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνει 70 άτομα και αριθμεί 93.000 σελίδες.
Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, μεταξύ των 70 ατόμων βρίσκονται δυο γνωστοί διαιτητές, ένας διεθνής καλαθοσφαιριστής, ο οποίος σε τηλεφωνική του συνομιλία κάνει λόγο για θέματα ντόπινγκ (χάπια) καθώς και πολύ γνωστός ποδοσφαιριστής μεγάλης ΠΑΕ.
Επιπλέον, στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που έχουν καταγραφεί, εμπλέκεται και πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ.
Οι δέκα συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στις 10:00, ενώπιον των Εισαγγελικών αρχών.
πηγη newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: