Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Δάνειο-κολοσσός για τον γίγαντα της ναυτιλίας που ελέγχουν Saverys και Λιβανός


Ναυτιλία

Δάνειο-κολοσσός για τον γίγαντα της ναυτιλίας που ελέγχουν Saverys και Λιβανός

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο των Βρυξελλών Euronav συμφερόντων των θρυλικών οικογενειών Saverys και Λιβανού η οποία αποτελεί γίγαντα στην αγορά των δεξαμενόπλοιων έχει αναδειχθεί ως ο αποδέκτης ενός κολοσσιαίου πακέτου χρηματοδότησης υπό την ηγεσία του γερμανικού τραπεζικού ομίλου Nordea Bank
. Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Euronext εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει διασφαλίσει πιστώσεις $ 750 εκατομμυρίων δολαρίων.
Σε δήλωσή της η Euronav πληροφορεί τους επενδυτές πως «η πίστωση θα είναι διαθέσιμη από τις 15 Μαρτίου 2012, με σκοπό την αναχρηματοδότηση όλων των υπόλοιπων χρεών της στο πλαίσιο προηγούμενης συμφωνίας δανείου $ 1,6 δισ. της 13ης Απριλίου 2005 όπως και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς της Euronav».
Η Euronav γνωστοποίησε πως οι πιστώσεις αυτές θα ωριμάσουν στα έξι έτη από την ημερομηνία υπογραφής και φέρουν επιτόκιο με spread 225 μονάδες βάσης πάνω από διατραπεζικό επιτόκιο (Libor) του Λονδίνου. Όταν τα $ 750 εκατ. αποδεσμευτούν θα εξασφαλιστούν από 22 δεξαμενόπλοια της εταιρείας.
Η DnB NOR Bank διετέλεσε Lead Arranger και bookrunner ενώ η ABN Amro Bank, η Fortis, η Credit Agricole Corporate & Investment Bank, η Danish Ship Finance, η Danske Bank, η ING Βελγίου και η Skandinaviska Enskilda είναι lead arrangers.
Η Euronav ελέγχει στόλο από 40 πλοία τα περισσότερα από τα οποία είναι υπερ-δεξαμενοπλοια (VLCC) .πηγη newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: