Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ανεξάρτητος ο Γ. Λιάνης-«Φυλλοροεί» το ΠΑΣΟΚ


Ανεξάρτητος ο Γ. Λιάνης-«Φυλλοροεί» το ΠΑΣΟΚ


Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Φλώρινας Γιώργος Λιάνης ενώ το κυβερνών κόμμα φαίνεται πως βρίσκεται σε διαδικασία «αποσύνθεσης».  Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αριθμεί πλέον 155 βουλευτές.
Ο κ. Λιάνης απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο με την οποία κάνει γνωστή την αποχώρησή του από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και την ανεξαρτητοποίησή του, διαφωνώντας με το Μεσοπρόθεσμο.
Μεταξύ άλλων ο κ. Λιάνης αναφέρει στην επιστολή του: «Δεν πιστεύω πια στην οικονομική πολιτική που ακολουθούμε, είναι κυρίως θέμα συνείδησης.»
Σχετικά με την έγκριση του Μνημονίου-1, σημειώνει: «Ψήφισα το Μνημόνιο-1 γιατί πράγματι πίστευα πως η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε και ότι χιλιάδες Έλληνες δεν θα είχαν να πληρωθούν μισθούς και συντάξεις. Για την πράξη εκείνη ήθελε σιδερένια σπλάχνα.»
Ο ανεξάρτητος βουλευτής επισημαίνει πως δεν είναι δυνατόν κάθε φορά η ευθύνη για να σωθεί η Ελλάδα «να μετακυλίεται στους ώμους των βουλευτών που αν τολμήσουν και έχουν διαφορετική γνώμη τότε θα πέσει το κεφάλι τους από την κομματική γκιλοντίνα.»
Ο κ. Λιάνης υπογραμμίζει πως «όλοι παραδέχονται πλέον ότι η οικονομική μας πολιτική ήταν λανθασμένη. Μένει να παραδεχθούμε το λάθος μας. Μένει να ζητήσουμε τη συγνώμη που αρμόζει από τον Ελληνικό λαό.»
Ο ανεξάρτητος βουλευτής τονίζει χαρακτηριστικά: «Νοιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από τους Έλληνες και τους συμπατριώτες μου. Τους στερήσαμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.»

 
Διαβάστε το κείμενο της παραίτησης:





Δεν υπάρχουν σχόλια: