Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Γιατί πάει ο Παπανδρέου στον Παπούλια


Γιατί πάει ο Παπανδρέου στον Παπούλια

του Κώστα Χαρδαβέλλα
Αργά το βράδυ το newsbomb είχε αποκλειστικές πληροφορίες μέσα από το στρατηγείο του ΠΑΣΟΚ για την επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ΚάρολοΠαπούλια.
Η πρώτη βασική επιλογή ήταν ότι ο Παπανδρέου πηγαίνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ανακοινώσει δημιουργία κυβέρνησης, στην οποία θα συμμετέχουν προσωπικότητες εκτός κοινοβουλίου, στα κρίσιμα υπουργεία με πρωταγωνιστή τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Λουκά Παπαδήμο.
Οι πληροφορίες αποκλείουν περίπτωση αναγγελίας πρόωρων εκλογών και σε 2ο επίπεδο ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έκκληση για εθνική συναίνεση μπροστά στις κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα.
Η δραματική αυτή κίνηση Παπανδρέου αποσκοπεί κυρίως στον κατευνασμό της λαϊκής αγανάκτησης για τα σκληρά μέτρα του «Μνημονίου 2» και παράλληλα αποδυναμώνει τον εντυπωσιασμό που προκάλεσε η ανεξαρτητοποίηση του Γ.Λιάνη.
Πάντως η αυριανή μέρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς από τις 7 το πρωί η Βουλή θα βρίσκεται υπό τον κλοιό χιλιάδων «αγανακτισμένων» πολιτών, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι μέχρι και να εμποδίσουν την είσοδο βουλευτών στο κοινοβούλιο , όπου ως γνωστόν για πρώτη μέρα αύριο θα γίνει η επίσημη ανάγνωση των διατάξεων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος
πηγηnewsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: