Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Οι «αγανακτισμένοι» περικυκλώνουν τη Βουλή!
Τη δική τους απάντηση στο μεσοπρόθεσμο δίνουν σήμερα οι «αγανακτισμένοι» θέτοντας τους εαυτούς τους ως οδόφραγμα μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο. Σήμερα ημέρα συζήτησης του μεσοπρόθεσμου και γενικής απεργίας, οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες κάνουν ένα βήμα μπροστά και «καταλαμβάνουν» τη Βουλή.
Το κάλεσμα έχει οριστεί για τις 07:00 το πρωί ώρα που στήνεται ήδη μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το χώρο του κοινοβουλίου, φράζοντας με αυτό τον τρόπο την είσοδο στους παροικούντες σε αυτό, τους έλληνες βουλευτές.
Εκτός από την περικύκλωση της Βουλής, οι «αγανακτισμένοι» έχουν δώσει ραντεβού για την ίδια ώρα, έξω από το μετρό Ευαγγελισμού και το Παναθηναϊκό Στάδιο.
Το ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης του Συντάγματος αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά. Στις 15 Ιουνίου δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μεσοπρόθεσμο, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τους καλλιτέχνες να πλαισιώσουν την κινητοποίηση, να κατέβουν στους δρόμους μαζί μας και να δώσουν το δικό τους χρώμα».
Αγανακτισμένη και η …ΕΛ.ΑΣ.
Η αστυνομία είναι επί ποδός με τουλάχιστον 5000 ένστολους και 32 διμοιρίες των ΜΑΤ να περιφρουρούν το κέντρο. Ήδη η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα σε τέσσερα σημεία της Αθήνας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν επεισόδια.
Για το λόγο αυτό οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν στήσει οδοφράγματα περιμετρικά του κοινοβουλίου επιστρατεύοντας μάλιστα και το Αύρα.
Πρόκειται για ένα τύπου τανκ με εκτοξευτήρες νερού το οποίο κινείται πάντα με τη συνοδεία διμοιριών και αποτελεί τον νέο μηχανισμό καταστολής των επεισοδίων αλλά και περιορισμού των καταστροφών που μπορεί να προξενούνται στο κέντρο της Αθήνας.
πηγη newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: