Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Λαϊκός αποκλεισμός στη Βουλή-ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ



Το τοίχος της αστυνομίας γύρω από τη Βουλή πολιορκείται αυτή την ώρα από το μαινόμενο πλήθος που προσπαθεί να το ρίξει. Με ρίψεις χημικών απαντούν οι αστυνομικές δυνάμεις. 
Χιλιάδες αγανακτισμένοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το χώρο του κοινοβουλίου, ανταποκρινόμενοι πλήρως στο σημερινό κάλεσμα για αποκλεισμό της Βουλής.
Κάθε λεπτό που κυλάει, ολοένα και περισσότεροι συρρέουν στο κέντρο της πόλης προκειμένου να ενώσουν τις αντικυβερνητικές φωνές τους για τη μη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Αν και νωρίς το πρωί, είναι τέτοια η δυναμική και ο όγκος του πλήθους που αναμένεται μια μεγαλειώδης συγκέντρωση.
Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα και το κοινοβούλιο είναι κλειστεί –από το ύψος του Χίλτον.
Λίγο μετά τις 10:00, απειλήθηκε ένταση στο ύψος της Ρηγίλλης επί της Β. Κωνσταντίνου, όταν εντόπισαν ομάδα βουλευτών που προσπαθούσε να εισέλθει εντός του κοινοβουλίου. Άνδρες των ΜΑΤ κατάφεραν και απώθησε τον αγανακτισμένο κόσμο, πριν ευτυχώς λάβουν διαστάσεις τα επεισόδια. Οι αστυνομικοί άνοιξαν το δρόμο επιτρέποντας στους βουλευτές να περάσουν προς το Σύνταγμα.
Μικρής έκτασης ένταση σημειώθηκε και μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και διαδηλωτών μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, τα οποία εκτονώθηκαν σχεδόν αμέσως.


Αγανακτισμένη και η …ΕΛ.ΑΣ.
Η αστυνομία είναι επί ποδός με τουλάχιστον 5.000 ένστολους και 32 διμοιρίες των ΜΑΤ από Αθήνα και επαρχία να περιφρουρούν το κέντρο. Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα σε τέσσερα σημεία της Αθήνας ενώ κλούβες έχουν στηθεί σε κεντρικές οδούς σε Ακαδημίας, Βασ. Σοφίας, Αμαλίας και Ηρ. Αττικού αλλά και εντός του Εθνικού Κήπου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν επεισόδια.
Για το λόγο αυτό οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν στήσει ένα τεράστιο σε ύψος και μέγεθος οδοφράγματα περιμετρικά του κοινοβουλίου επιστρατεύοντας μάλιστα και το Αύρα.
Πρόκειται για ένα τύπου τανκ με εκτοξευτήρες νερού και ...χρώματος το οποίο κινείται πάντα με τη συνοδεία διμοιριών και αποτελεί τον νέο μηχανισμό καταστολής των επεισοδίων αλλά και περιορισμού των καταστροφών που μπορεί να προκληθούν στο κέντρο της Αθήνας.
Το χρονικό της περικύκλωσης
Τη δική τους απάντηση στο μεσοπρόθεσμο δίνουν σήμερα οι «αγανακτισμένοι» θέτοντας τους εαυτούς τους ως οδόφραγμα μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο. Σήμερα ημέρα συζήτησης του μεσοπρόθεσμου και γενικής απεργίας, οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες κάνουν ένα βήμα μπροστά και «καταλαμβάνουν» τη Βουλή.
Το κάλεσμα ορίστηκε  για τις 07:00 το πρωί ώρα που στήνεται ήδη μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το χώρο του κοινοβουλίου, φράζοντας με αυτό τον τρόπο την είσοδο στους παροικούντες σε αυτό, τους έλληνες βουλευτές.
Εκτός από την περικύκλωση της Βουλής, οι «αγανακτισμένοι» έχουν δώσει ραντεβού για την ίδια ώρα, έξω από το μετρό Ευαγγελισμού και το Παναθηναϊκό Στάδιο.


Το ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης του Συντάγματος αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά. Στις 15 Ιουνίου δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μεσοπρόθεσμο, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τους καλλιτέχνες να πλαισιώσουν την κινητοποίηση, να κατέβουν στους δρόμους μαζί μας και να δώσουν το δικό τους χρώμα».




πηγη newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: