Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Νέα βόμβα από τον Βουλγαράκη

Ρεπορτάζ: Χ.Κ. Λαζαρόπουλος
Τη σύνθεση ενιαίου κεντροδεξιού μετώπου προτείνει ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης με αποκλειστική δήλωσή του προς το Newsbomb, με την οποία απαντά και σε όσους έσπευσαν να αναλύσουν προσωπικές απόψεις που κατέθεσε ο πρώην υπουργός στην προσωπική σελίδα του, στο Facebook.

Ο κ. Γιώργος Βουλγαράκηςεπισημαίνει ότι δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να μεταφέρει την άποψη που εκφράζουν πολλοί βουλευτές από τα τρία κόμματα της κεντροδεξιάς για συσπείρωση κάτω από μια ενιαία παράταξη που θα ενώσει το συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο.
Η νέα δήλωση του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Καραμανλή αναφέρει επί λέξει:
«Ευτυχώς, η πολιτική ανάλυση δεν είναι δικαίωμα που παραχωρείται από τον οποιονδήποτε… Τουλάχιστον όχι μέχρι σήμερα. Ούτε και ζητάς την άδεια από κανένα για να το κάνεις. Προσωπικά, υπήρξα «καλός αγωγός» μιας εκτίμησης που κάνουν όσοι προβληματίζονται για την κατάσταση που επικρατεί στην Κεντροδεξιά και το μέλλον της.
»Είπα δηλαδή δημόσια αυτό που λένε ψιθυριστά φίλοι, μέλη ,στελέχη, ακόμα και Βουλευτές της ευρύτερης παράταξης. Και το εύρος της συζήτησης που προκλήθηκε δείχνει ακριβώς αυτό. Αρέσει - δεν αρέσει, βολεύει - δεν βολεύει ορισμένους… Είναι κατανοητό απόλυτα. Έτσι είναι όμως.. »!
Με αυτή τη δήλωση ο κ. Βουλγαράκης μεταφέρει δηλαδή –σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών- το μήνυμα που στέλνουν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και τηςΔημοκρατικής Συμμαχίας για συστράτευση. Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή φαίνεται πως η συσπείρωση του κεντροδεξιού (ή όπως συνήθιζε να αποκαλεί ο κ. Κώστας Καραμανλής, του «μεσαίου») χώρου θα αποτελέσει την ισχυρότερη πίεση προς την κυβέρνηση του κ. Γ.Α. Παπανδρέου.
Τι λένε οι αναλυτές
Η προοπτική άμεσης προσφυγής στις κάλπες με ενιαία κεντροδεξιά παράταξη θα δώσει μεγαλύτερη ισχύ στο πρόσωπο που θα ηγείται, προφανώς τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα μάλιστα με παλαιότερα στελέχη των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας αυτό είναι και το ιστορικό διακύβευμα για τον κ. Σαμαρά.
Πρέπει να διαδραματίσει το ρόλο της ήρεμης δυνάμεως, όπως ήταν ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο οποίος διαχειρίστηκε το κόστος μιας επώδυνης στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και διαμόρφωσε τις συνθήκες που οδήγησαν τη Νέα Δημοκρατία σε εκλογικές νίκες με ποσοστά που έφθασαν το 47%!
Η δήλωση του κ. Βουλγαράκη έχει μεγάλη σημασία επίσης για όσους διαψεύδουν τα σενάρια εκλογών. Εφ’ όσον υπάρχει ήδη συζήτηση μεταξύ των βουλευτών της Ν.Δ., του ΛΑ.Ο.Σ. και της ΔΗ.ΣΥ., ενώ σημειώνονται έντονες ζυμώσεις στη βάση και σε πολιτικό επίπεδο, το ενδεχόμενο των εκλογών θα αρχίσει να γίνεται ορατό μετά και τις αποφάσεις που θα δρομολογηθούν μετά την απογευματινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Οι παρεμβάσεις του κ. Βουλγαράκη μάλλον δεν θα πρέπει να θεωρούνται κεραυνοί εν αιθρία αλλά προμηνύματα θερμών πολιτικών εξελίξεων, την ώρα που κάποιοι θα ασχολούνται με τα «μπάνια του λαού».
πηγη newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: