Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Πώς ερμηνεύουν στην ΝΔ τα τελευταία αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων

«Αγανάκτηση» και «Δυσπιστία» της κοινής γνώμης απέναντι στην κυβερνώσα παράταξη, βλέπει η αξιωματική αντιπολίτευση, διαβάζοντας τα νέα δημοσκοπικά ευρήματα που παγιώνουν το προβάδισμά της έναντι του ΠΑΣΟΚ.
«Σε κλίμα μεγάλης αγανάκτησης των πολιτών για την ασκούμενη πολιτική από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη ψήφιση τουΜεσοπρόθεσμου προγράμματος, η ελληνική κοινή γνώμη δείχνει να προεξοφλεί την αποτυχία και του συγκεκριμένου προγράμματος που αποτελεί συνέχεια της αποτυχημένης πολιτικής του Μνημονίου. Η κυβέρνηση χάνει κάθε ίχνος εμπιστοσύνης από τους πολίτες, με αποτέλεσμα, το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου να καταρρέει στο 16,5%», παρατηρεί ο πολιτικός σχεδιασμός της παράταξης, με αφορμή τα τελευταία στοιχεία της Κάπα Research.

Στα ίδια αίτια αποδίδει η ΝΔ και την γενικευμένη δυσπιστία που έχει εκτοξεύσει την αδιευκρίνιστη ψήφο στο 35,2%. Με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να δικαιολογήσει και τα δικά της χαμηλά ποσοστά που δεν ξεπερνούν το 17,8%.
«Δύσκολα θα μπορούσε να περιγραφεί σαφέστερα η παντελής σχεδόν έλλειψη εμπιστοσύνης της κοινωνίας στη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το εύρημα του 80,4% που πιστεύει ότι ο περιορισμός των διαδηλώσεων στο Σύνταγμα μετά τις πρόσφατες συγκρούσεις αποτελεί σε κάθε περίπτωση αρνητική εξέλιξη», εξηγούν τα αρμόδια όργανα του κόμματος, σημειώνοντας παράλληλα πως η ΝΔ, με σταθερότητα, εξηγώντας τη συνολικά διαφορετική δική της εναλλακτική πρόταση έχει αρχίσει να επηρεάζει ήδη υπέρ της το διεθνές περιβάλλον σε Ευρώπη και Αμερική.
Στη «Συγγρού» πιστεύουν πως είναι θέμα χρόνου να καταρριφθεί οριστικά το τείχος της δυσπιστίας αφού όπως λένε δεν έχει περάσει παρά ένας μήνας από τότε που η γαλάζια παράταξη είδε το σύνολο των δημοσκοπήσεων να της δίνουν προβάδισμα έναντι της κυβερνώσας παράταξης.
πηγη newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: