Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Μίνι καύσωνας θα «φορεθεί» και σήμερα!

Υψηλό… πυρετό θα έχει και σήμερα Δευτέρα ο καιρός! Με θερμοκρασία που θα αγγίξει ακόμα και τους 38 βαθμούς Κελσίου ο καύσωνας καλά κρατεί και αυτή την εβδομάδα. Οπότε, από το γραφείο κατευθείαν στη… παραλία. Πάντως στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν τοπικά έως και 7 μποφόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 Μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά κατά τόπους η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις έως τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.
Αίθριος θα είναι και ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 38 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στις παράκτιες περιοχές και τα νησιά κατά τόπους η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά, κυρίως θαλάσσια τμήματα, 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα κατά τόπους η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στις νότιες περιοχές των νησιών και κυρίως στη Νότια Κρήτη, κατά τόπους η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός. Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στις νότιες περιοχές των νησιών κατά τόπους η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.
Ο καιρός αύριο
Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για αύριο, Τρίτη, η ΕΜΥ και μόνον το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία
πηγη newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: