Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Τρία βασικά στοιχεία της ευτυχίας

Μπορεί πολλοί να πιστεύουμε ότι τα υλικά αγαθά και το χρήμα φέρνουν την ευτυχία αλλά σύμφωνα με τον Γάλλο ψυχαναλυτή Φρανσουά Λερόλ συγγραφέα του best seller «Το ταξίδι του Έκτορα», τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.
Όπως ισχυρίζεται τρία βασικά στοιχεία χρειάζεται κανείς για να είναι κανείς ευτυχισμένος και αυτά είναι να νιώθει χρήσιμος, να έχει φίλους και να είναι… περίεργος για τη ζωή.

Όπως γράφει ο ίδιος στο βιβλίο του το οποίο έχει πουλήσει πάνω από 2,5 εκατ. αντίτυπα, «στις δυτικές χώρες ο υλικός πλούτος έχει τριπλασιασθεί, αλλά η χαρά της ζωής δεν αυξήθηκε. Σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες και ιδιαίτερα στην Ασία, όλοι ζουν με την ελπίδα ότι αύριο τα πράγματα θα είναι καλύτερα».
«Στη Δύση ζούμε με τον φόβο ότι αύριο θα τα χάσουμε όλα και παρ ότι φαινομενικά έχουμε περισσότερη ελευθερία και επιλογές αυτό αυξάνει τα άγχη μας», τονίζει στο βιβλίο του. Σύμφωνα με τον ίδιο άλλωστε είναι δυσκολότερο να νιώσει κανείς ευτυχισμένος όταν κάποιος βγάζει περισσότερα εκατομμύρια από εσένα.
Όπως τονίζει τέλος διαφέρει από χώρα σε χώρα το τι μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους καθώς όπως γράφει, οι Γάλλοι απολαμβάνουν περισσότερο το καλό φαί, το σεξ ή μία συζήτηση ενώ οι Βρετανοί είναι περισσότερο εθισμένοι στην κατανάλωση.
Πηγή: Star.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: